Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
45 dkg burgonya, 2 ek liszt, 3 ek. zsír, 3 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, fűszerpaprika, kömény, só |
Az egyik hagymát apró kockára vágjuk, és a zsíron, csipetnyi sóval meghintve, kavargatva megpuhítjuk. Rátesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát és paradicsomot és a sóban péppé tört fokhagymát, elkeverjük, majd egy kávéskanál paprikával is elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a megtisztított, megmosott és 2 cm-es kockára vágott krumplit, az egészben hagyott vöröshagymát és köménymagot, és fedő alatt, kis lángon megfőzzük. Amikor a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítünk. Hideg vízzel fölengedjük, és a tűzről lehúzva simára keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Majdem talált! Csak egy kis ecetes tárkony kell bele, attól lesz finom!
Érdekes, a tárkonytól nekem nemcsak nagyon finom és illatos lesz az étel, de laktatóbb is. Más is így van ezzel?
Pont így vagyok vele!
Erdélyben általában a savanyú levesek ecetes tárkonnyal készülnek ...
Zöldpaprika alatt tv paprikát értessz??